Землевідведення Черновецького можуть перекочувати до Генплану Кличка

Читать на русском

Незаконні землевідведення Черновецького можуть потрапити до Генерального плану Києва нового мера Віталія Кличка.

Про це повідомив кореспондент «Слова і Діла» за підсумками прес-конференції «Топ-5 проблем Києва».

Олександр Сергієнко, директор аналітико-дослідницького центру «Інститут міста»  наголосив, що 99,99% землевідведень часів Черновецького потрібно скасувати.

За словами експерта, більшість цих рішень приймалися в законний спосіб, але всупереч інтересам місцевого населення.

«1134 рішення, ухвалених Київрадою часів Черновецького 2006-2010 рр., були ухвалені зі внесенням змін до Генерального плану і не погоджувалися з розробником. Тому ці рішення є незаконними», – повідомив експерт.

Разом з тим він сказав, що наразі громадськість не бере участі в розгляді та узгодженні спірних питань щодо узгодження нового Генплану, тому що досі не було запрошено представників від громадськості.

Сергієнко сказав, якщо мер Києва Віталій Кличко дослухається до громадськості й не дозволить схвалити новий Генплан Києва – це буде великим проривом нової влади. Крім того, необхідно покарати винних у незаконному землевідведенні минулих років, без цього жодних позитивних змін у розвитку міста не відбудеться.

Підтвердженням цього є ситуація навколо незаконного будівництва поблизу вул. Маршала Рибалка.

Так, кореспонденти «Слова і Діла» поспілкувалися з мешканцями вул. Маршала Рибалка, які розповіли, що поблизу їхніх будинків без жодних дозвільних документів забудовники почали спорудження багатоповерхівки. Обурені жителі звертаються до громадськості з проханням зупинити протиправні дії.

Крім того, нещодавно «Слово і Діло» виявило, що забудовники вирубали частину парку ім. Малишка в Дарницькому районі.

У квітні Віталій Кличко запевняв, що на посаді мера столиці поверне киянам усі незаконно відібрані попередньою владою землі. Незаконні рішення попередньої Київради будуть оскаржені та скасовані в судах.

Загалом проектом «Слово і Діло» зафіксовано 144 обіцянки Кличка. Скільки обіцянок Кличку виконати вдалося, а скільки ні, можна дізнатися на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: