Парк на Дарниці вирубує фірма "Галеон" – депутат

Читать на русском

В ніч з 2 на 3 липня в Києві біля станції метро “Дарниця” було вирубано частину парку імені Малишка. Було знищено цілу ділянку парку та знесено велику кількість сосен.

Читайте також: У Києві вчергове нещадно порубали парк

Журналісти “Слова і Діла” спробувати розібратися в ситуації і звернулися по коментар до депутата Київради від партії “УДАР” Анатолія Велімовського, який балотувався до міськради за мажоритарним округом № 24 Дніпровського району столиці.

Велімовський повязує скандальну вирубку дерев з діяльністю фірми "Галеон".

СіД. З якою метою вирубуються дерева біля метро “Дарниця”?

А.В. Київрада дала дозвіл на оренду землі по вулиці Андрія Малишка впритул до Дарницького бульвару під забудову. Хотіли вони там, здається, будувати якийсь торговий центр. Однак у місті діє мораторій на вирубку зелених насаджень (ухвалено в грудні 2010 року на наступні 5 років – Ред.). Тому вони почали потроху ці сосни травити. Екологічна інспекція їх оштрафувала на досить серйозну суму. Проте з нашим законодавством простіше цей штраф заплатити, ніж намагатися щось вирішувати. Тоді їх зобов'язали вирубати сухі сосни, які вони потравили. А сьогодні о 4:45 ранку ці хлопці під'їхали і вирубали 22 сосни і ще 3 дерева.

Вчора я звернувся до прокурора міста Києва. Будемо діяти жорстко стосовно них.

СіД. Чи відомо, хто зі впливових осіб стоять за цією організацією, оскільки хлопці не можуть поводити себе так нахабно, якщо за ними не стоїть якась сила?

А.В. У нас немає інформації, хто за ними стоїть. Більше того, я маю сумніви, що за ними стоять якісь впливові особи. Ми подивимось на реакцію прокуратури. Недавно ми мали зустріч з новим прокурором міста, і він підтвердив своє бажання боротися з подібними порушеннями (25 червня на посаду прокурора Києва призначений Юлдашев Сергій Олексійович – Ред.). Я вважаю, що прокуратура і київська влада має продемонструвати в цій ситуації, наскільки вона є нова і діє в інтересах містян.

СіД. Ми маємо інформацію, що сьогодні о 19 год. вечора місцеві жителі планують влаштувати акцію протесту проти вирубки дерев. Чи будете Ви присутні на цьому заході, щоб пояснити позицію влади і заспокоїти місцевих жителів?

А.В. По-перше, обов'язково буду. По-друге, заспокоювати не збираюсь. Якщо дізнаємося, де знаходиться цей “Галеон”, будемо влаштовувати акції протесту під їхнім офісом. Моя позиція дуже жорстка. Потрібно встановлювати такі штрафи, щоб більше не хотілося повторювати подібні речі.

Коментар брав Владислав Решетняк, "Слово і Діло"

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: