Через незаконне будівництво жителі вул. Маршала Рибалка сидять без води

Читать на русском

Мешканці вул. Маршала Рибалка розповідають, що поблизу з їх будинками без жодних дозвільних документів забудовники почали спорудження багатоповерхівки. Обурені жителі звертаються до громадськості з проханням зупинити протиправні дії. Про це кореспондент «Слова і Діла» передає з місця подій.

Зокрема, вчора на цій вулиці напроти стадіону «Старт» було знесено бетонний паркан та пошкоджено трубу водопроводу. Сьогодні будівництво відновилося, усі під'їзні дороги до будинку перерито, біля будинку стоїть трактор та КРАЗ.

Громадська активістка Алла Іванченко, яка мешкає в будинку по вулиці Маршала Рибалка, 5 повідомила, що з січня 2014 року напроти їх будинку ведеться незаконне будівництво. Так, в січні, якраз під час подій на Майдані, розпочали рити котлован під будівництво житлового комплексу. Зі слів активістки, за часів радянського союзу тут розміщувалася військова частина, а земля належала Міністерству оборони, зараз же ділянки були розпродані новим власникам. До кого б не зверталися мешканці прилеглих будинків, визначити власника та побачити документи на дозвіл будівництва їм не вдалося.

Наразі у мешканців будинку по вул. Маршала Рибалка 5 та 7 немає води, вони зверталися в ЖЕК із проханням забезпечити їх водою, але це питання залишається не вирішеним. В ЖЕКу повідомляють, що наразі тривають ремонтні роботи каналізаційних труб. Крім того, оскільки всі дороги біля будинку перерито, під'їхати на власному авто до нього неможливо.

«За цим будівництвом стоїть ТОВ «Сучасні будівельні технології». Жодних документів на будівництво житлового об'єкту немає. Крім того, відсутній паспорт будівництва, хоча згідно закону він має безпосередньо зберігатися на самому об'єкті. Там все відбувається незаконно, ніхто громаду не питав, лише за один день було знесено паркан, вирубуються дерева», - зазначив в коментарі кореспонденту «Слова і Діла» голова Шевченківської районної організації ВО «Свобода» Святослав Кутняк.

Мешканці прилеглих будинків також розповіли, що декілька років вимагали від міської влади встановити дитячий майданчик, а нинішній нардеп Віктор Пилипишин посприяв його облаштуванню. Тепер же там будують під'їзну дорогу до майбутнього будинку, а мешканці занепокоєні, що їх діти лишаться без цього майданчика.

10 липня о 19:30 будуть проведені збори мешканців мікрорайону, які протестують проти незаконного будівництва. Як стало відомо, на зборах буде присутній депутат від партії «Свобода» Юрій Левченко, журналісти та громадські активісти.

Нагадаємо, нещодавно «Слово і Діло» виявило, що забудовники вирубали частину парку ім. Малишка в Дарницькому районі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: