Кличко продовжив традицію обіцяти новий транспорт киянам

Читать на русском

Віталій Кличко пообіцяв киянам 80 нових 18-метрових тролейбусів до кінця 2014 року. Про це повідомляє“ Слово і Діло”. 

Нещодавно новообраний мер Києва Віталій Кличко представив "Програму першочергових кроків київського міського голови", в якій окреслив п'ять пріоритетів та першочергові заходи по кожному з них. 

Зокрема, він пообіцяв Києву 80 нових 18-метрових тролейбусів до кінця 2014 року завдяки підтримці міжнародних фінансових організацій.

Він не перший із керівників столиці, хто прагнув вирішити питання щодо оновлення київського транспорту та врятувати місто від транспортного колапсу.

Так, ще колишній голова КМДА Олександр Попов обіцяв у рамках програми оновлення громадського транспорту Києва, що до кінця 2012 року на лініях міста курсуватимуть 400 нових тролейбусів та автобусів. Однак упродовж 2012 року парк громадського транспорту "Київпастрансу" поповнився лише 97 новими тролейбусами та 166 новими автобусами. Такі дані в кінці року оприлюднив заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

Зауважимо, Олександру Попову навесні 2013-го року вдалося виконати обіцянку щодо продовження оновлення рухомого складу громадського транспорту Києва. 21 листопада 2013 року директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Є. Водовозов повідомив, що протягом березня – травня 2013 року Київ отримав 31 новий тролейбус марки "Богдан".

Навесні 2013 року тодішній голова КМДА говорив про те, що протягом року міська влада закупить в українських виробників 120 крупних тролейбусів для Києва. Цього ж року їх виведуть на маршрути. Однак цю обіцянку посадовець так і не виконав. Як розповів директор комунального підприємства Микола Ламбуцький, було придбано 140 нових тролейбусів, але тільки 33 з них вийшли на маршрути у 2013 році. До завершення контракту, що фінансується ЄБРР, ПАТ «АК «Богдан Моторс» має поставити ще 81 тролейбус особливо великої місткості.

У квітні 2014 року, перебуваючи на посаді, голова КМДА Володимир Бондаренко обіцяв запустити з десяток або більше нових транспортних одиниць на недозаповнені або не заповнені взагалі лінії. Але не встиг реалізувати задумане. 

Загальний рейтинг Віталія Кличко, який зафіксовано на сайті “Слово і Діло”, становить 19%, що ж до Бондаренка, його рейтинг – 9%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: