На соцзахист українців Світовий банк дав $300 млн

Читать на русском

Сьогодні між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку підписано Угоду про залучення позики в розмірі 300 млн дол США на підтримку реформування системи соціального захисту населення України.

Позика залучена на реалізацію проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України», повідомляє прес-служба Мінфіну, пише «Слово і Діло».

У Міністерстві фінансів відзначили, що проект допоможе розширити програму державної соціальної допомоги (забезпечення гарантованого мінімуму) для тих громадян, які найбільше її потребують.

Також проект підтримає розвиток сімейних форм опіки дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей-інвалідів.

Згідно з повідомленням, позика буде залучена на 18 років з 5-річним пільговим періодом. Процентна ставка складе до 1%. «Цей новий проект розрахований на 6 років і є частиною загальної допомоги, що надається Групою Світового банку Україні», - додали в прес-службі Мінфіну.

Нагадаємо, 26 травня Кабмін підписав угоду зі Світовим банком про надання кредиту на суму близько 1,48 млрд дол.

30 травня Міністерство фінансів повідомило, що Україна отримала від Світового банку 750 млн дол США за проектом «Перша позика на політику розвитку».

Як відомо, 4 квітня міністр фінансів Олександр Шлапак спрогнозував отримання Україною в 2014 році 13 млрд доларів від міжнародних фінансових інституцій - від Міжнародного валютного фонду, Світового банку і Європейського банку реконструкції та розвитку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: