Світовий банк дав 750 млн. доларів на виконання обіцянок Яценюка

Читать на русском

Міністерство фінансів повідомляє про те, що Україна отримала від Світового банку 750 млн. дол США за проектом «Перша позика на політику розвитку».

«Позика залучена на 16 років з 7-річним пільговим періодом за змінною процентною ставкою», - повідомляє прес-служба Мінфіну, пише «Слово і Діло».

За інформацією відомства, отримані кошти будуть вкладені в реалізацію стратегічних та інституціональних реформ, спрямованих на подолання кризових фінансово-економічних проблем.

Нагадаємо, угоду про кредит на політику розвитку між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку (основна кредитна установа Світового банку) було підписано 26 травня 2014.

Ще на початку грудня 2013 року, будучи головою фракції «Батьківщина», Яценюк обіцяв зробити все можливе для відновлення співпраці з МВФ і отримання нового кредиту від Фонду.

1 травня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк пообіцяв, що протягом поточного місяця Україна отримає близько 5 мільярдів доларів кредитних коштів. Частина з них буде спрямована на поповнення золотовалютних запасів Національного банку, запевнив глава уряду.

Також 2 травня Яценюк розповів , що окрім 17 млрд доларів від МВФ , Україна відразу отримає 1 млрд доларів від США , 1,6 млрд євро від ЄС до кінця поточного року і 1,5 млрд доларів від Світового банку.

Про те, скільки кредитів обіцяли дати Україні в 2014 році можна прочитати у статті на нашому сайті.

Поточний рейтинг відповідальності Арсенія Яценюка в системі «Слово і Діло» становить 25%. Він виконав 70 обіцянок з 277, зафіксованих проектом, ще 51 обіцянку Яценюка було провалено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: