МВФ, СБ і ЄБРР назбирають для України $13 млрд - Шлапак

Читать на русском

Міністр фінансів Олександр Шлапак прогнозує отримання Україною в 2014 році 13 млрд доларів від міжнародних фінансових інституцій.

Про це він сказав на прес-конференції в «Укрінформі», передає «Слово і Діло»

«Ми плануємо отримати 13 млрд доларів у цьому році від Міжнародного валютного фонду, Світового банку, Європейського банку реконструкції та розвитку», - заявив міністр.

Нагадаємо, 27 березня голова Нацбанку Степан Кубів повідомив, що в першій половині квітня у Вашингтоні буде підписано меморандум про співпрацю з МВФ в рамках дворічної програми кредитування української економіки.

Переговори з представниками Євросоюзу, США та міжнародних фінансових інституцій щодо термінового виділення макрофінансової допомоги Україні Мінфін розпочав ще в лютому.

Проектом «Слово і Діло» на сьогодні зафіксовано 16 обіцянок Олександра Шлапака, 3 з яких вже виконані, 3 – провалені, а 10 перебувають у процесі виконання. Зокрема, як і обіцялося, міністру вдалося переглянути бюджет в першому кварталі цього року, а також скоротити кількість працівників центральних органів. В той же час Шлапак не встиг представити план дій нового уряду 5 березня та повернути курс гривні до 10 грн за долар.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: