«Міліція» не стане «поліцією» без проведення комплексних реформ – Петренко

Читать на русском

Міністр юстиції Павло Петренко вважає, що бажання громадськості перейти до нової назви «поліція» не дасть жодних позитивних результатів у реформі правоохоронних органів. 

Про це Петренко розповів у коментарі журналістам після брифінгу, передає кореспондент «Слова і Діла»

«Просто перейменування без комплексної реформи проблему не вирішить. ... Просто той закон, який готується експертним середовищем та громадськими організаціями, передбачає зміну назви. Міліція залишилася від Радянського союзу. Для мене особисто не є принциповою назва», – сказав Петренко

Він також додав, що для реформи правоохоронних органів принципова суть повноважень і відповідальність підрозділів, які будуть входити в структуру внутрішніх справ. 

Крім того, Петренко підкреслив, що принципово важливим завданням також є створення муніципальної міліції. «Чи буде повністю переглянута люстрація тих міліціонерів, які зараз працюють, прописано в законі, але зараз у нас військові дії. Займатися люстрацією правоохоронних органів, коли йде війна... Що стосується суддів, це так. А ось що стосується армії та міліції...», – резюмував Петренко. 

Нагадаємо, 4 червня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив віце-прем'єру Віталію Яремі очолити робочу групу з реформування правоохоронної системи

Крім того, 18 березня голова Кабінету міністрів заявив, що в ході реформи місцевого самоврядування буде створена муніципальна міліція

Сам міністр юстиції Павло Петренко 27 лютого заявив, що одним із першочергових завдань на новій посаді є проведення перевірки всіх керівників міністерств на предмет корупції. За його словами, буде проведена цивілізована люстрація. 

В активі Павла Петренка – 11 виконаних обіцянок із 49, зареєстрованих у системі «Слово і Діло». У процесі виконання зараз знаходяться 37 обіцянок міністра. Які саме, дивіться в рейтингу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: