У «Київенерго» не хочуть, щоб кияни платили їм безпосередньо

Читать на русском

У ПАТ «Київенерго» вважають, що прийняте рішення зобов'язати киян платити за послуги опалення та гарячу воду безпосередньо на рахунки корпорації знімає з державних органів житлово-комунального господарства відповідальність. 

Про це в коментарі журналісту «Слова і Діла» розповів голова наглядової ради ПАТ «Київенерго» Іван Плачков

«Цей закон прийнятий, це рішення держави. Ця ініціатива не «Київенерго». Я взагалі вважаю, що це неправильно», – сказав він. 

Плачков пояснив, що кількість споживання послуг, що надаються, повинна визначати не корпорація «Київенерго», а власники будинків, куди постачається тепло і гаряча вода. «Корпорація повинна продавати виконавцю послуги, які визначає власник будівлі за гігакалорії на вході в будівлю. А власник будівлі нехай розбирається, як хоче. Тому що є будинки кооперативні, УСББ, державні, офіси, готелі. Різна палітра власників і призначення», – зауважив Плачков. 

Крім того, він вважає, що ухваленим рішенням «просто знімається чергова відповідальність з державних органів житлово-комунального господарства. 

Нагадаємо, з 1 липня ПАТ «Київенерго» переходить на прямі договори з киянами, тепер за тепло і гарячу воду мешканці міста будуть платити безпосередньо корпорації, а не через ЖЕКи. Щоправда, поки не всі – на таку схему планують перевести 6800 будинків. 

Крім того, Плачков повідомив, що в ПАТ «Київенерго» нічого не знають про перевірки Генпрокуратурою діяльності компанії, а також законності її приватизації бізнесменом Рінатом Ахметовим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: