Тягнибок збирається написати альтернативний варіант Конституції

Читать на русском

Голова Всеукраїнського об'єднання «Свобода» Олег Тягнибок заявив, що його фракція не голосуватиме за направлення до Конституційного Суду проекту змін до Конституції, запропонованого Петром Порошенком.

Натомість «свободівці» готові розробити власний варіант законопроекту про внесення змін до Основного закону, заявив на засіданні парламенту Олег Тягнибок, повідомляє «Слово і Діло».

За його словами, політична сила проголосувала за внесення законопроекту в порядок денний з тим, щоб мати можливість внести альтернативний проект закону. «Але ми категорично проти такої редакції, ми не будемо голосувати відносно направлення в Конституційний Суд», – заявив Тягнибок.

Каменем спотикання для «свободівців» став пункт про надання окремим мовам статусу регіональних. Згідно з президентською ініціативою, надавати спеціальний статус іншим мовам матимуть право місцеві органи влади. На думку лідера «Свободи», ця норма нівелює 10 статтю чинної Конституції про єдину державну мову в Україні.

До того ж, допрацювання потребують положення щодо розподілу повноважень між гілками влади, переконаний Тягнибок.

Нагадаємо, раніше Петро Порошенко заявив, що, згідно з новим проектом Конституції, регіони отримають владу, однак українська мова залишиться єдиною державною. Кількома днями раніше Президент направив проект Конституції до Венеціанської комісії.

Олег Тягнибок виконав 14 із 66 зареєстрованих «Словом і Ділом» обіцянок. Зокрема, як і передбачав лідер «Свободи», депутати фракції не голосували за відставку в. о. міністра закордонних справ Андрія Дещиці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: