Завтра Порошенко направить проект Конституції в Венеціанську комісію

Читать на русском

Народний депутат Олег Тягнибок інформує про намір Президента Петра Порошенка надіслати на розгляд Венеціанської комісії проект Конституції вже завтра.

Про це нардеп написав на своїй сторінці у «Фейсбуці», пише «Слово і Діло».

«Президент хоче направити у Венеціанську комісію проект Конституції вже завтра. До кінця дня треба дати правки від фракції», - написав Тягнибок.

Крім цього нардеп пропонує підтримати амністію для сепаратистів та прийняти новий закон про вибори за пропорційною системою вже на наступному пленарному засіданні парламенту.

Також Тягнибок впевнений у необхідності формування нового складу ЦВК та Нацради з питань ТБ і радіомовлення. «Свобода» - за розгляд проекту закону про люстрацію, заборону комуняк і введення воєнного стану», - нагадав політик.

Нагадаємо, 7 травня прем’єр-міністр Арсеній Яценюк повідомив, що проект нової Конституції України необхідно якнайшвидше передати на розгляд Венеціанської комісії, навіть у тому разі, якщо його текст не буде повністю узгоджений.

1 квітня будучи кандидатом у Президенти України Олег Тягнибок пообіцяв винести на всенародне обговорення проект Конституції, згідно з яким Українська держава є президентською республікою. 

Системою «Слово і Діло» зафіксовано 66 обіцянок Олега Тягнибока, 9 з яких він не виконав. Ще 14 його обіцянок мають статус «виконано». Які саме - дивіться в рейтингу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: