Порошенко дасть регіонам владу, але не другу державну мову

Читать на русском

Президент Петро Порошенко в черговий раз заявив про розширення прав місцевої влади завдяки запланованій реформі, проте категорично відмовився від можливості введення російської мови в якості другої державної.

Про це йдеться в зверненні Порошенка з нагоди Дня Конституції, передає «Слово і Діло».

«Завдяки змінам до Конституції вперше більше прав отримає не Президент чи парламент, а носій влади – народ та органи місцевого самоврядування: сільські, селищні, міські, районні та обласні ради», - підкреслюється у зверненні.

Порошенко також наголосив на проведенні бюджетної децентралізації та ліквідації держадміністрацій, функції яких перейдуть до виконкомів районних та обласних рад.

В той же час Президент підкреслив, що ніяких змін щодо державного статусу російської мови не планується. «Єдиною державною мовою України була, є і буде українська мова», - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, будучи кандидатом в Президенти, Петро Порошенко повідомив, що після перемоги проведе децентралізацію влади. З його обіцянок, місцеві громади отримають більше прав і коштів на реалізацію своїх повноважень.

25 травня Порошенко пообіцяв, що українська мова залишиться єдиною державною мовою в Україні.

Загалом проектом «Слово і Діло» зафіксовано 80 обіцянок Порошенка, з якими можна ознайомитися на нашому сайті.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: