Бюджетна комісія Київради не налаштована віддавати землю за безцінь

Читать на русском

Голова Бюджетної комісії Київради, депутат від УДАРу Андрій Странніков стверджує, що нормативна оцінка землі у столиці потребує обов'язкового перегляду.

Про це він заявив у коментарі кореспонденту «Слова і Діла».

«Земля не переоцінювалась уже сім років у Києві і, безумовно, за безцінь київський головний ресурс віддавати ми більше не будемо», – підкреслив він.

Странніков додав, що перегляд нормативної оцінки земель зустрічає значний спротив з боку забудовників, котрі не хочуть витрачати зі свого боку зайвих коштів.

«Не скажу, що немає спротиву цьому рішенню, тому що в першу чергу трохи постраждають великі забудовники, яким не завжди хочеться зі своїми грошима розлучатися, але, так чи інакше, земельний ресурс має підвищуватися», – зазначив «ударівець».

Голова Бюджетної комісії Київради також спрогнозував, що переоцінка вартості земель додатково принесе до бюджету приблизно 700 млн грн на рік.

Як повідомлялося, директор фонду «Відкрите суспільство» Іван Сікора вважає, що всі власники земельних ділянок у Києві мають платити 1-3% від їх вартості в муніципальний бюджет.

Системою «Слово і Діло» зафіксовано 4 обіцянки Андрія Страннікова, дві з яких мають статус «виконано», а ще дві перебувають у процесі виконання. Зокрема, 25 травня Странніков спрогнозував, що УДАР створить більшість у новій Київраді.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: