Петренко звільняє працівників реєстраційних служб за повільну роботу

Читать на русском

Міністр юстиції Павло Петренко прийняв низку кадрових рішень та звільнив співробітників центрів з надання адміністративних послуг за результатами проведеної інспекції.  

Про це міністр юстиції розповів у коментарі «Слову і Ділу»

«Кадрові рішення (в центрах з надання адмінпослуг – Ред.) і зараз приймаються. В тих реєстраційних службах, де фактично черги з третьої ночі, я позвільняв керівників. Ми туди направили співробітників з інших підрозділів. Але проблема цих кадрів ще й у системі. Той алгоритм надання адмінпослуг, який зараз існує, непідйомний з точки зору бюрократії», – сказав Петренко.

За його словами, робітникам центрів технічно незручно заносити вручну велику кількість реєстраційних довідок, що збирає великі черги. «Якщо приносить людина, щоб зареєструвати квартиру, величезну кипу паперів, державний реєстратор усі довідки вбиває в електронну базу, і, ви знаєте, це імітація того, що в нас є комп'ютери», – відзначив міністр.

Петренко пообіцяв змінити цю систему на нову, однак не вказав термінів. Він також пообіцяв залишати на посадах людей, які будуть готові працювати «за новою системою».

«У них повинна бути мотивація від частини коштів, які отримують у центрі адмінпослуг у вигляді заробітної плати і нормальної матеріально-технічної бази, але поки не буде замінено сам алгоритм надання послуги, систему не буде змінено», – резюмував міністр.

Нагадаємо, Павло Петренко на своїй сторінці у «Фейсбуці» писав про проблеми, з якими зіштовхнувся в центрах надання адмінпослуг. 

19 травня міністр юстиції повідомив, що найближчим часом планується відкрити низку єдиних центрів з надання адмінпослуг у Києві. Окрім цього, Петренко заявив, що всі адмінпослуги надаватимуться в єдиних регіональних прозорих офісах. Задля цього буде реалізовано відповідну загальнодержавну програму. 

В активі Павла Петренка – 10 виконаних обіцянок із 48, зареєстрованих у системі «Слово і Діло». У процесі виконання зараз знаходяться 37 обіцянок міністра. Які саме, дивіться в рейтингу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: