Мирні жителі Луганська загинули не від рук українських військових – Коваль

Читать на русском

В. о. міністра оборони України Михайло Коваль заявив, що інформація про загибель мирного населення в Луганську через дії українських військових не відповідає дійсності.

Про це він повідомив під час брифінгу, передає кореспондент «Слова і Діла».

«Я так скажу: вчора по Луганську вогонь не вівся. Це однозначно неправда», – заявив Коваль. При цьому очільник оборонного відомства нагадав, що українським військам заборонено вести вогонь по містах.

За словами Коваля, після 22 години вечора артилерія збройних сил України не працювала, а тільки реагувала на дії проти українських військовослужбовців. Тим самим міністр спростував інформацію про можливий стосунок ВСУ до знесення будинків приватного сектора установкою «Град» учора, 1 липня, о 23:30 під Краматорськом.

Коваль також повідомив, що на територію України в момент прориву кордону було завезено близько 10 установок «Град», які були доставлені з 18 мотострілецькою бригадою, що дислокується в Чечні.

Нагадаємо, сьогодні в деяких ЗМІ з'явилася інформація, що напередодні ввечері українська артилерія нібито обстріляла окраїни Луганська за допомогою установок «Град».

Як відомо, в ніч на 1 липня Президент України Петро Порошенко прийняв рішення відновити активну фазу антитерористичної операції на Донбасі. Того ж дня вранці в Краматорську Донецької області невідомі обстріляли маршрутний автобус, внаслідок чого чотири людини загинули і п'ятеро отримали поранення різного ступеня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: