Порошенко відновив бойові дії на Донбасі

Читать на русском

За підсумками засідання Ради нацбезпеки та оборони, режим перемир'я в Донецькій та Луганській областях припинено.

Про це під час свого звернення повідомив Президент України Петро Порошенко, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Глави держави.

Порошенко наголосив, що 10-денний термін перемир'я сплив увечері 30 червня. «Після обговорення ситуації, я як Верховний Головнокомандувач прийняв рішення не продовжувати режим одностороннього припинення вогню», – заявив він.

«Ми будемо наступати і будемо звільняти нашу землю. Непродовження режиму припинення вогню – це наша відповідь терористам, бойовикам, мародерам, всім тим, хто знущається над мирним населенням, хто паралізує роботу економіки регіону, хто зриває виплати зарплат, пенсій, стипендій, хто підриває залізницю, руйнує водопроводи, хто позбавив людей нормального мирного життя», – йдеться у зверненні Президента.

Порошенко зазначив, що скасування рішення Ради Федерації про застосування російської армії на території України – позитивне рішення, але воно мало суто декларативний характер, що жодним чином не вплинуло на врегулювання конфлікту, тож «унікальний шанс з утілення мирного плану не реалізовано».

За даними групи «Інформаційний спротив», одразу після оголошення результатів засідання рішення РНБО сили АТО поновили активні дії зі знешкодження терористичних груп. «Повсюдно наносяться авіаційні та артилерійські удари по опорних пунктах та місцях скупчення терористів, – пише на свої сторінці у Facebook координатор групи Дмитро Тимчук. – З початком активізації АТО після десятиденної паузи, що дозволила бойовикам діяти фактично безкарно, їхній бойовий дух різко впав. Активність терористичних груп різко знизилася».

Нагадаємо, оголошене 20 червня Президентом перемир'я мало завершитися увечері 27 червня, однак глава держави прийняв рішення продовжити режим припинення вогню ще на 72 години.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: