Бригинець – за збереження недоторканності для нардепів

Читать на русском

Народний депутат Олександр Бригинець висловив думку, що позбавлення політичної недоторканності нардепів має залишитися, позбавити її необхідно суддів та прокурорів.

Про це Бригинець написав на своїй сторінці у «Фейсбуці», пише «Слово і Діло»

«Щойно підписав звернення до Конституційного суду щодо позбавлення депутатів недоторканності. Це неправильно, бо політична недоторканність усе ж має бути. Але я підписав звернення, бо воно стосується і такої касти недоторканних як судді і прокурори тощо... тобто всіх, хто має сьогодні недоторканність», – написав Бригинець.

Окрім цього, депутат не згодний із переліком пунктів у порядку денному Верховної Ради на 1 липня.  «Читаю порядок денний – таке враження, що ми живемо у спокійний мирний час. Лише один проект про вибори, а все інше не гаряче...», – резюмував нардеп.

Раніше за депутатську недоторканність виступили декілька нардепів. Скасувати її обіцяли Андрій Гриненко, Олег Тягнибок, Олег Панькевич, Микола Томенко та Віталій Чудновський.

Нагадаємо, 14 квітня, бувши народним депутатом та лідером фракції «УДАР», Віталій Кличко заявив, що народні обранці, які підтримують розкол країни, не мають права користуватися депутатською недоторканністю й повинні відповідати за свої дії. 

Системою «Слово і Діло» зафіксовано 29 обіцянок Олександра Бригинця, з яких дві були виконані, а дві провалені. Зокрема, Бригинець не впорався з обіцянкою заблокувати Київраду влітку 2013 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: