Кличко пропонує позбавити недоторканості депутатів-сепаратистів

Читать на русском

Народний депутат та лідер фракції УДАР Віталій Кличко вважає, що народні обранці, які підтримують розкол країни, не мають права користуватися депутатською недоторканістю і повинні відповідати за свої дії.

Про це Кличко заявив на погоджувальній нараді політсили – пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

«Зрада має бути покарана, це стосується й депутатів… Настав час підняти питання, щоб зняти недоторканість, і ці люди повинні нести відповідальність перед законом та державою», - сказав політик.

Серед людей, чиї кандидатури перші у списку на позбавлення депутатського імунітету – екс-регіонал Олег Царьов та народні обранці із КПУ. Кличко вважає, що питання щодо скасування їхньої недоторканості найближчим часом має розглянути Верховна Рада України.

Нагадаємо, 12 квітня Олег Царьов заявив, що готовий очолити так званий Південно-східний рух, метою якого буде боротьба за федералізацію України. За поступки сепаратистам виступали й комуністи разом з частиною Партії Регіонів. Зокрема, 10 квітня вони висунули вимогу негайно прийняти закон про амністію осіб, що захопили державні будівлі у Харкові, Донецьку та Луганську. Цю ініціативу підтримав колишній регіонал і кандидат у президенти Сергій Тігіпко.

В активі Віталія Кличка – 26 виконаних обіцянок із 112, зареєстрованих у системі «Слово і Діло». Йдеться, зокрема, про відмову політика та його політсили співпрацювати з Януковичем та його урядом. Ще 69 обіцянок зараз у процесі виконання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: