Порошенко продовжив одностороннє перемир'я до вечора понеділка

Читать на русском

Президент Петро Порошенко, керуючись рішенням РНБО, продовжив режим незастосування сили з боку учасників АТО до 22.00 понеділка, 30 червня.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави, передає «Слово і Діло».

«У разі недотримання умов режиму незастосування сили, Україна залишає за собою право дострокового припинення цього режиму в зонах, де режим припинення вогню не буде виконуватися», - зазначається в повідомленні.

Україна, зокрема, очікує, що за час припинення вогню буде закрито пункти вербування найманців в РФ, а також зупинено пересування збройних формувань на території Луганської та Донецької областей.

Нагадаємо, незважаючи на режим припинення вогню проросійські бойовики систематично обстрілюють блокпости українських силовиків, а також збили вертоліт, внаслідок чого загинули 9 військовослужбовців.

18 червня Президент Петро Порошенко заявив, що сили АТО припинять вогонь на сході України в односторонньому порядку для того, щоб дати можливість бойовикам роззброїтися й покинути країну.

Системою «Слово і Діло» зафіксовано 80 обіцянок Петра Порошенка, з яких 16 були виконані. Зокрема, уже будучи Президентом, Порошенко виконав обіцянку протягом декількох днів надати план мирного врегулювання ситуації в східних областях України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: