Тарута чекає від Порошенка «правильних кадрових рішень» по АТО

Читать на русском

Губернатор Донецької області Сергій Тарута вважає, що Президенту Петру Порошенку необхідно «оперативно зробити правильні кадрові висновки в силових структурах».

Про це він повідомив в інтерв'ю ZN.UA, передає «Слово і Діло».

На думку Тарути, сьогодні на сході в рамках антитерористичної операції потрібно припинити воювати з застосуванням важкого озброєння, адже АТО апріорі повинна мати локальний, а не масштабний характер, чого сьогодні немає.

«Чому? Напевно тому, що дії тих, хто приймає рішення - некваліфіковані. Не ті люди приймають рішення, і не ті люди погоджуються з такими наказами. Кращі не мають можливості себе проявити», - припустив губернатор.

Зокрема, вдалим прикладом, як треба діяти «без бомб» і «неминучих жертв при пристрілці», голова Донецької ОДА вважає Маріуполь: «Місто ожило. Місто вдячне... Сьогодні люди в Маріуполі визнають, що бійці ДНР ними маніпулювали. Вони поступово починають прозрівати».

«Хіба це - не сигнал Президенту про те, що потрібно оперативно зробити правильні кадрові висновки у силових структурах?», - зауважив Тарута.

За його словами, якщо на сході будуть продовжувати діяти такими самими методами, як сьогодні - «не переможемо». «Професіонали та компетентні люди повинні негайно бути висунуті на перший план і взяти на себе відповідальність з урахуванням вже скоєних помилок. Більше того, ті, хто ці помилки зробив, повинні понести покарання», - вважає Тарута.

Нагадаємо, 13 червня радник голови МВС Антон Геращенко заявив, що антитерористична операція в Маріуполі Донецької області пройшла успішно. У зв'язку з цим Президент України Петро Порошенко доручив голові Донецької ОДА Сергію Таруті тимчасово перенести в Маріуполь офіс облдержадміністрації.

Системою «Слово і Діло» зафіксовано 23 обіцянки Сергія Тарути, дві з яких були виконані, а п'ять - провалені. Ще 16 заяв губернатора Донецької області мають статус «в процесі». Які саме, дивіться в рейтингу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: