Кличко попросить Яценюка знизити ціну на ЖКГ для соцнезахищених

Читать на русском

Мер столиці Віталій Кличко обіцяє домогтися від уряду надати субсидії для пенсіонерів, медиків та вчителів на підвищення ціни на послуги ЖКГ.

Про це повідомляє прес-служба УДАРу, пише «Слово і Діло».

«Ключове завдання для мене - захистити соціально незахищених киян. Ми маємо застосувати систему компенсацій. Уряд повинен надати субсидії, щоб люди як можна м'якше перенесли це підвищення цін», - сказав Кличко.

За його словами, фінансова підтримка повинна бути виділена пенсіонерам, медикам та вчителям. Крім них мають бути внесені і інші категорії, які змушені будуть віддавати половину своїх прибутків за комунальні послуги. 

Кличко пояснив, що рішення підвищити ціну на послуги ЖКГ приймала не столична влада, а уряд, тому киянам доведеться платити.

Головним завдання столичної влади Кличко називає допомогу малозабезпеченим киянам безболісно пережити підвищення цін на житлово-комунальні послуги. 

Нагадаємо, 4 червня у Києві без гарячого водопостачання перебувало 5629 будинків. 

23 червня голова НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв заявив, що у разі відсутності розрахунків за газ з боку компанії «Київенерго» гаряче водопостачання в Києві може бути відключене. 

24 червня повідомили, що Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, затвердила нові, ще більш високі, тарифи на послуги холодного водопостачання. 

Раніше Віталій Кличко наголосив, що перед столичною владою стоїть завдання запровадити компенсації та субсидії на тарифи ЖКГ для малозабезпечених киян. 

Системою «Слово і Діло» наразі зафіксовано 176 обіцянок Кличка. Скільки з них він уже виконав, можна дізнатися на нашому сайті

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: