З 1 липня за холодну воду кияни платитимуть на 110% більше

Читать на русском

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, затвердила нові, ще більш високі, тарифи на послуги холодного водопостачання.

Про це йдеться в повідомленні «Київводоканалу», передає «Слово і Діло».

Зокрема, з 1 липня 1 кубічний метр холодної води мешканцям столиці обійдеться в 7,46 грн замість існуючих на сьогоднішній день 3,18 грн. 

У «Київводоканалі» вважають, що такий тариф є обгрунтованим, «тобто включає в себе повну окупність виробництва послуг, а також інвестиційну складову».

Разом з тим у водоканалі відзначили, що сьогоднішня ціна на холодне водопостачання покриває лише 53% собівартості виробництва води, не дозволяє платити гідну заробітну плату працівникам, ремонтувати мережі і модернізувати систему очищення води.

У «Київводоканалі» також повідомили, що вони не мають можливості платити за спожиту електроенергію, що призвело до накопичення боргу перед ВАТ «Київенерго». «Це може призвести до відключень виробничих об'єктів «Київводоканалу» і, як наслідок, викликати перебої з подачею питного водопостачання жителям міста», - заявили в прес-службі компанії.

Нагадаємо, 16 червня мер Києва Віталій Кличко анонсував в столиці підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, а також підвищення вартості на проїзд у комунальному транспорті. За його словами, підвищення тарифів пов'язане з рішенням Кабміну збільшити ціни на енергоносії.

Разом з тим глава НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв заявив, що у разі відсутності розрахунків за газ з боку компанії «Київенерго» гаряче водопостачання в Києві може бути відключене.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: