«Нафтогаз» може відключити гарячу воду в Києві за борги - Коболєв

Читать на русском

Голова НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв заявив, що у разі відсутності розрахунків за газ з боку компанії «Київенерго» гаряче водопостачання в Києві може бути відключене.

«Якщо ми не знайдемо спільну мову - будемо змушені піти на відключення. Це означає повну або часткову відсутність гарячої води в Києві», - сказав Коболєв, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Подробности».

За його словами, ситуація в «Київенерго» ускладнюється тим, що у компанії є істотна заборгованість за попередні періоди, проте переговори між компаніями тривають.

Відзначимо, що в компанії «Київенерго» вже повідомили про початок відключення житлових будинків від гарячого водопостачання у зв'язку із заборгованістю столичних ЖЕКів. У прес-службі компанії заявили, що борг комунальних житлово-експлуатаційних організацій на початок червня 2014 року досяг більше 838 млн гривень. Таким чином, вже сьогодні 23 червня без гарячої води залишаться 754 житлових будинки в Подільському та Деснянському районах столиці.

«Компанія особливо стурбована тим, що кияни, які своєчасно і в повному обсязі сплачують за спожиту теплову енергію, фактично є заручниками недобросовісних комунальних підприємств», - йдеться в повідомленні «Київенерго».

Нагадаємо, 16 червня мер Києва Віталій Кличко анонсував у столиці швидке підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, а також підвищення вартості на проїзд у комунальному транспорті. За його словами, підвищення тарифів пов'язане з рішенням Кабміну підвищити ціни на енергоносії, так як це було однією з умов надання кредиту Україні Міжнародним валютним фондом.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: