У парламенті збираються розпустити Донецьку облраду

Читать на русском

Народний депутат від фракції «Батьківщина» Олександр Бригинець зареєстрував проект постанови про призначення дострокових виборів депутатів Донецької обласної ради.

Даний документ під №4158а зареєстрований 23 червня, передає «Слово і Діло».

«Донецька обласна рада з моменту обрання депутатів у 2010 році допустила суттєві прорахунки у своїй діяльності, що призвело до виникнення загрози територіальної цілісності держави України, збройних конфліктів на території області, жертв серед мирного населення, співробітників правоохоронних органів та військовослужбовців, та суттєвих непередбачуваних витрат державного та місцевих бюджетів», - пояснює свою ініціативу Бригинець.

Юридичною причиною розпуску Донецької облради, на думку Бригинця, є численні порушення облрадою норм Конституції та інших законів.

Внесеним нардепом проектом пропонується призначити позачергові вибори облради на першу неділю після завершення шестидесятиденного строку з дня опублікування зазначеної постанови.

«Це рішення цілком вписується в мирний план Президента України. Я навмисно виписав проект так, щоб не вказувати конкретної дати проведення виборів. Вона буде визначена після оприлюднення постанови і підписання її Президентом. Отже, фактично сам Президент та ВР можуть або наблизити вибори, або віддалити їх до певного часу», - прокоментував Бригинець.

Нагадаємо, раніше Бригинець заявив, що фракція «Батьківщина» буде брати участь у роботі правлячої коаліції в парламенті і підтримувати ініціативи Петра Порошенка.

Системою «Слово і Діло» зафіксовано 29 обіцянок Олександра Бригинця, з яких 2 були виконані, а ще дві провалені. З усіма обіцянками нардепа можна ознайомитися на нашому сайті.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: