Коваль дав слово знищити танки бойовиків за наявності координат

Читать на русском

В. о. міністра оборони Михайло Коваль оприлюднив докази того, що військова техніка супротивника, що незаконно знаходиться на території України, російського виробництва.

Про це Коваль заявив у ході свого виступу в парламенті, пише «Слово і Діло».

«Назвете координати хоча б одного танка – він буде негайно знищений. Я вам даю слово», – сказав Коваль.

Крім того, Коваль повідомив про наявність оперативної інформації, що 10 бойових машин «Град» БМ21 перетнули державний кордон України.

Також міністр оборони повідомив, що одна машина була знищена і захоплена українськими військовими. У ній знаходилися докази того, що машина – «з 18 мотострілецької бригади Чечні південного військового округу РФ».

Крім того, в машині знаходилися блокноти, картка вогню і печатки вищевказаної машини.

За його даними, виявлено 6 таких машин, окрім уже захопленої, які утримуються українськими військовими в полі зору. «Відслідковуємо, і тільки вони з'являються на відстані гарматного пострілу, ми одразу відкриваємо вогонь. Фактично наші дії не дають їм можливості відкрити прицільний вогонь». Міністр також повідомив, що було виявлено 3 танки.

Нагадаємо, в ніч на 12 червня державний кордон України з боку Росії перетнули 3 танки Т-72.

Днем пізніше президент РФ Володимир Путін доручив російському Міністерству закордонних справ виступити з демаршем перед українською стороною у зв'язку з нібито порушенням російського кордону українськими військовими.

Загалом системою «Слово і Діло» зафіксовано 23 обіцянки Михайла Коваля, які він дав за час роботи на своїй посаді. Детальніше з ними можна ознайомитися на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: