Росія заявила про вторгнення українських військових на її територію

Читать на русском

Президент РФ Володимир Путін доручив російському Міністерству закордонних справ виступити з демаршем перед українською стороною у зв'язку з нібито порушенням російського кордону українськими військовими.

Про це російському «Інтерфаксу» повідомив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, передає «Слово и Діло».

У свою чергу керівник прес-служби прикордонного управління ФСБ РФ по Ростовській області уточнив, що українська БМП в ніч на 13 червня нібито порушила державний кордон Росії в Ростовській області.

За його словами, бойова машина піхоти, що порушила кордон, зупинилася на території Росії в районі міста Міллерово. «Військовослужбовці, що знаходилися в БМП, залишили її і повернулися на територію України, але потім прибули назад і спробували повернути машину», - сказав спікер прикордонного управління ФСБ РФ. При цьому він додав, що «ця спроба була припинена прикордонниками, і порушники кордону ретирувалися». «БМП виявлена, за фактом події проводиться дослідча перевірка», - сказав він.

Нагадаємо, раніше глава МВС Арсен Аваков заявив, що в ніч на 12 червня державний кордон України з боку Росії перетнули три танки Т-72. У свою чергу Президент України Петро Порошенко в телефонній розмові зі своїм колегою Володимиром Путіним назвав неприйнятною ситуацію, коли через державний українсько-російський кордон на територію нашої держави потрапили танки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: