Донбас «беззастережно підтримав» мирний план Порошенка – Геращенко

Читать на русском

Уповноважений Президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко заявила, що мирний план Петра Порошенка був беззастережно підтриманий місцевою владою та бізнес-елітою Донбасу.

Про це вона сказала, коментуючи зустріч Порошенка з представниками Донбасу, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Глави держави.

З її слів, на сьогоднішній день план включає 14 пунктів, але може бути розширений.

Геращенко додала, що згаданий план містить конкретні терміни виконання його положень. Крім того, вона заявила, що Президент проводить велику кількість міжнародних консультацій щодо врегулювання ситуації на сході країни, в тому числі планується чергова телефонна розмова з президентом РФ Володимиром Путіним.

Як повідомляло «Слово і Діло», 18 червня Порошенко заявив про припинення вогню на сході України в односторонньому порядку для того, щоб дати можливість бойовикам роззброїтися й залишити країну.

Геращенко після цього підкреслила, що Порошенко почне врегулювання ситуації з вилучення зброї на Донбасі, зміцнення російсько-українського кордону, а також амністії тих, хто не вчинив особливо тяжких злочинів.

Системою «Слово і Діло» зафіксовано 15 обіцянок Ірини Геращенко, з яких вона виконала 4. Які обіцянки Геращенко виконати не вдалося, можна дізнатися на нашому сайті.

Петро Порошенко призначив народного депутата від «УДАРу» Ірину Геращенко уповноваженим Президента з мирного врегулювання конфлікту на сході України 17 червня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: