Порошенко припинив вогонь, щоб зібрати зброю на Донбасі – Геращенко

Читать на русском

Уповноважений Президента з урегулювання питання на сході Ірина Геращенко підкреслила, що Президент Петро Порошенко почне врегулювання ситуації зі збору зброї на Донбасі, зміцнення російсько-українського кордону, а також амністії тих, хто не вчинив особливо тяжких злочинів.

Про це вона заявила в ході прес-конференції, передає кореспондент «Слова і Діла».

«Указ говорить про те, що врегулювання ситуації на сході і вирішення конфлікту, а також (мета – «Слово і Діло») припинити там війну – це ключовий пріоритет Порошенка. В односторонньому порядку на короткий термін прийнято рішення оголосити про припинення війни для того, щоб ті люди, які потрапили в полон пропагандистських пасток, склали зброю», – сказала Геращенко.

За її словами, Президент готовий оголосити амністію тим учасникам конфлікту, які не вчинили тяжких злочинів. Передумовою повинно слугувати звільнення заручників.

Також, за її словами, першим пунктом у плані Порошенка з урегулювання ситуації на сході є посилення російсько-українського кордону. «Через український кордон не повинна муха пролетіти, не те щоб проїжджали танки і перевозилася зброя», – впевнена вона.

За словами Геращенко, для того, щоб подолати інформаційну війну з РФ, потрібно працювати з людьми на сході, що на сьогодні неможливо. «Як це зробити, якщо там сьогодні немає жодного українського каналу? Коли в Донецьку захоплено телецентр, у приміщенні окуповані сепаратисти й незрозуміло що там відбувається», – сказала політик.

Нагадаємо, Ірина Геращенко була призначена уповноваженим Президента з урегулювання кризи на сході вчора, 17 червня. На рахунку політика – 4 виконаних обіцянки з 15, зареєстрованих системою «Слово і Діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: