Порошенко розпорядився припинити вогонь на сході в односторонньому порядку

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко заявив, що сили АТО припинять вогонь на сході України в односторонньому порядку для того, щоб дати можливість бойовикам роззброїтися й покинути країну.

«План починається з мого наказу про одностороннє припинення вогню. Негайно після цього ми повинні отримати підтримку мирного плану Президента з боку всіх учасників подій на Донбасі. У дуже короткі терміни», – повідомив Порошенко в середу в Києві, передає агентство «Інтерфакс».

Як заявив Президент України, вогонь буде припинено на дуже нетривалий час. За його словами, ті, хто не замішаний у тяжких злочинах і склав зброю, будуть амністовані.

Водночас, як писало «Слово і Діло», бійці батальйону «Азов», які продовжують зачистку від терористів Маріуполя, звернулися до керівництва антитерористичної операції з вимогою рішучіших дій.

Нагадаємо, на засіданні Ради національної безпеки і оборони, яке відбулося 16 червня, Петро Порошенко заявив, що готовий до перемир'я з сепаратистами. Водночас рішенням РНБО Україна повністю припинила співпрацю з Росією в галузі військового-промислового комплексу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: