Наливайченко покарає помічників терористів єдиним судом

Читать на русском

Глава СБУ Валентин Наливайченко заявив, що підтримує ініціативу об'єднати всі кримінальні виробництва, заведені на спільників терористів на сході в один і провести один показовий суд.

Про це Наливайченко сказав в ефірі телеканалу «Перший національний», передає «Слово і Діло».

«Те, що можна і потрібно об'єднати всі кримінальні виробництва єдиним судом і в суді представляти докази як військовий трибунал, можливо проти військових злочинців, минулих людей з влади і реальних організаторів. Так, я думаю, що це правильна ідея об'єднати всі виробництва », - сказав Наливайченко.

За його словами, 82 таких судових засідання вже відбулися. Крім того, заарештовані конкретні люди, звинувачені в тероризмі і в підтримці терористичних організацій. Зокрема, за його словами, на одному з останніх було піднято справу про затримання зброї переданого помічниками колишнього глави СБУ, який постачав зброю, гроші і відправляв терористів з Бердянська до Маріуполя.

Варто відзначити, що Наливайченко не відповів на питання із залу - коли може бути проведений показовий суд, на якому будуть представлені докази поставки зброї з боку Росії, а також будуть представлені люди, які допомагали терористам.

Крім того, Наливайченко зазначив, що має намір не «розбиратися, а руйнувати бюрократичну машину», яка на сьогоднішній день не дає всім бажаючим брати участь у бойових діях на Сході.

Нагадаємо, 7 травня Валентин Наливайченко заявив, що знайшов тих, хто фінансував зіткнення в Одесі 2 травня.

Наступного дня стало відомо, що служба безпеки України у взаємодії з Державною службою фінансового моніторингу не допустила перерахування донецькій фірмі 32 млн грн від комерційної структури Міністерства оборони РФ.

30 травня Степан Полторак, командувач Нацгвардією, запевнив, що ні одна смерть українських правоохоронців не залишиться безкарною, всі терористи понесуть покарання за свої дії.

Пізніше в. о. міністра оборони Михайло Коваль запевнив, що Україна буде порушувати судовий процес щодо російських терористів, які ведуть неоголошену війну на її території.

В цілому Валентин Наливайченко дав 42 обіцянки, зареєстрованих в системі «Слово і Діло». 24 його обіцянки знаходиться в процесі виконання. Детальніше з обіцянками Наливайченка можна ознайомитися на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: