Наливайченко знайшов спонсорів одеської бійні

Читать на русском

Голова СБУ Валентин Наливайченко стверджує, що знайшов тих, хто фінансував зіткнення в Одесі 2 травня.

«Конкретний банк, десятки мільйонів готівки, четверо затриманих осіб, які причетні, в тому числі посадових осіб банку,  й чітке розуміння, що це один із конвертаційних центрів», – заявив Наливайченко, передає кореспондент «Слова і Дела».

Як повідомив голова СБУ, працівники служби безпеки затримали посадових осіб ідентифікованого банку. Проте ані назву банку, ані прізвищ затриманих Наливайченко не назвав.

Нагадаємо, 2 травня учасники маршу за єдність України та футбольні фанати стали учасниками зіткнення з проросійськими активістами на Куликовому полі. В результаті зіткнень спалахнув Будинок профспілок, де загинули щонайменше 46 людей, ще 214 постраждали. 4 травня всіх затриманих учасників сутичок, яких звинуватили в масових заворушеннях, хуліганстві, умисному вбивстві й захопленні державних будівель, звільнили з-під варти.

Екс-голову Одеської обласної держадміністрації Володимира Немировського звинуватили в тому, що він знав про підготовку провокацій, але не втручався в ситуацію.

Пізніше Служба безпеки України заявила, що до організації вуличних зіткнень, які призвели до загибелі людей 2 травня в Одесі, причетні колишній прем'єр-міністр Сергій Арбузов  та екс-голова Міністерства доходів і зборів Олександр Клименко.

В цілому Валентин Наливайченко дав 37 обіцянок, зареєстрованих системою «Слово і Діло». 21 його обіцянка знаходиться в процесі виконання. Жодне із зобов'язань, які він узяв на себе на посаді керівника СБУ, поки не отримало статус виконаного.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: