Підлеглі Наливайченка залишили терористів без зарплати

Читать на русском

Служба безпеки України у взаємодії з Державною службою фінансового моніторингу не допустила перерахування донецькій фірмі 32 млн грн від комерційної структури Міністерства оборони РФ.

«Головне управління благоустрою військ» (м. Москва) зі своєї філії в м. Севастополі намагалося перерахувати через один із банків 100 млн рублів (31,94 млн грн) на рахунок фірми з ознаками фіктивності в м. Донецьку», – йдеться в повідомленні СБУ, пише «Слово і Діло».

У відомстві розповіли, що платіж здійснювався як передоплата за неіснуючі будівельні роботи. Замість цього, за даними СБУ, зазначені кошти мали бути використані для забезпечення незаконної діяльності терористичних груп на території України та проведення підривних акцій під час святкування Дня Перемоги.

У повідомленні також сказано, що згідно з ч. 1. ст. 17 Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинних шляхом, або фінансування тероризму» незаконні банківські операції були вчасно зупинені, а банківські рахунки фіктивного донецького підприємства заблоковані.

Як повідомлялося раніше, в. о. голови Адміністрації Президента Сергій Пашинський висловив думку, що до фінансування сепаратистських акцій у південно-східних областях України може бути причетний екс-президент Віктор Янукович. У свою чергу, прес-центр СБ України повідомив про те, що проти службовців одного з російських банків розпочато кримінальне провадження у зв'язку з підозрою у фінансуванні сепаратистів на сході України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: