Тягнибок подав до суду на німецького депутата

Читать на русском

Німецький адвокат лідера ВО «Свобода» та народного депутата Олега Тягнибока подав до суду на голову фракції лівих у німецькому парламенті Грегора Гізі.

Про це повідомляє прес-служба «Свободи», передає «Слово і Діло».

Згідно з повідомленням, причиною позову став вислів керівника фракції лівих у Бундестазі Грегора Гізі на адресу ВО «Свобода» та її лідера. Зокрема німецький депутат назвав свободівців, що працюють в уряді України, фашистами, а видання «Зюддойче Цайтунг» розтиражувало цю заяву.

У прес-службі «Свободи» повідомили, що у зв'язку з цим 6 червня німецьким адвокатом Тягнибока Ульріхом Бушем був поданий позов до редакції цієї газети.

«Німецький адвокат Олега Тягнибока вимагатиме покарання винних за законом, а також відшкодування моральної шкоди та публічного вибачення відповідачів за наклеп», - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося раніше, лідер партії ВО «Свобода» звернувся до національних меншин з проханням підтримати єдність України. Він також висловив сподівання, що нацменшини нададуть підтримку біженцям з окупованих територій і із зон бойових дій.

Системою «Слово і Діло» зафіксовано 64 обіцянки Олега Тягнибока, 13 з яких він встиг виконати. Ще 9 його обіцянок мають статус «не виконано». Які саме - дивіться в рейтингу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: