Тягнибок закликав нацменшини підтримати єдність України

Читать на русском

Лідер партії ВО «Свобода» і кандидат у президенти України Олег Тягнибок закликає національні меншини підтримати єдність України.

«Ми очікуємо від громадянських об'єднань, які представляють національні меншини в Україні, чіткої політичної позиції на підтримку єдності української держави, засудження путінської агресії і відмежування від будь-яких дій сепаратистів», – цитує Тягнибока прес-служба партії, пише «Слово і Діло».

«Також сподіваємося, що національні меншини нададуть підтримку біженцям з окупованих територій і з зон бойових дій, практичну допомогу українській армії і силовим структурам, які протистоять загарбникам», – сказав Тягнибок.

Разом з тим він нагадав, що держава щороку витрачає 50 млн гривень на забезпечення культурних потреб нацменшин, а офіційні звіти ОБСЄ неодноразово підтверджували відсутність порушень етнічних, релігійних чи мовних прав меншин в Україні.

Як повідомлялося раніше, правозахисника й народного депутата Мустафу Джемілєва затримали на пункті пропуску в Армянську, коли той у супроводі кількох тисяч татар намагався потрапити на територію Криму. Водночас прокурор самопроголошеної Республіки Крим Наталія Поклонська звинуватила голову кримсько-татарського парламенту Рефата Чубарова в екстремізмі і заявила, що Меджліс можуть ліквідувати за порушення законодавства Російської Федерації. Своєю чергою, лідер кримсько-татарського народу виключив можливість припинення діяльності Меджлісу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: