Поки Литвин «латає діри», закритий прикордонпункт відкрили сепаратисти

Читать на русском

Зачинений напередодні пункт прикордонної служби «Должанський», що на Луганщині, відновив свою роботу, але тепер документи і вантажі на кордоні перевіряють люди, що називають себе представниками першої Луганської козацької сотні.

Рішення про відкриття кордону прийняла місцева міліція, що перейшла на бік сепаратистів, передає «Слово і Діло» з посиланням на «112».

Очевидці стверджують, що пасажиропотік на цій ділянці кордону пожвавлений. Факт незаконного відкриття кордону підтверджує і виконувач обов'язків губернатора Луганської області Ірина Веригіна: «Так, люди виїжджають, тому що бомблять і є страх. Місто у нас порожнє».

Міжнародний пункт пропуску «Должанськйи», розташований за 106 км від Луганська, був у списку прикордонних пунктів, офіційно зачинених наказом Кабінету Міністрів від 5 червня.

Нагадаємо, вчора, 9 червня, представники так званої Луганської народної республіки спробували захопити міжнародний аеропорт Луганська та видали указ про призупинення його роботи. Щоправда, за даними групи «Інформаційний спротив» на даний момент летовище перебуває в руках українських силовиків, оскільки бойовикам так і не вдалося взяти під контроль його територію.

Крім того, жителі Луганська запевняють, що саме місто на цю мить перебуває під цілковитим контролем сепаратистів. Про це в ефірі «Радио Вести» повідомив місцевий громадський активіст Дмитро Снєгірьов.

Більше того, на черзі - захоплення ще одного прикордонного пункту. За словами активіста, в області відбулась передислокація загонів бойовиків ЛНР, і зараз вони намагаються взяти під контроль ділянку кордону з Росією. Активні дії сепаратистів нині спостерігаються в районі контрольно-пропускного пункту «Ізварине».

Нагадаємо, 5 червня уряд вирішив закрити ряд прикордонних пропускних пунктів у Луганській та Донецькій областях. Таке рішення було прийняти після численних проривів кордону з російського боку, що відбуваються на Донбасі з середини травня 2014 року.

Раніше, 3 червня, Держприкордонслужба заявила про неспроможність реально протидіяти проникненню терористів на територію України. Для цього у бійців Литвина виявилося недостатньо технічних засобів та кадрів.

Досьє голови Державної прикордонної служби Миколи Литвина на сайті «Слово і Діло» містить 14 обіцянок. З них він виконав 6, а ще 3 - провалив.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: