Литвин не в змозі закрити діру на кордоні

Читать на русском

Державна прикордонна служба заявляє про відсутність технічних засобів для можливості реально протидіяти проникненню терористів на територію України.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив начальник відділу з питань взаємодії зі ЗМІ Держприкордонслужби Олег Слободян, пише «Слово і Діло».

«У штаті Державної прикордонної служби немає важкої техніки і немає засобів ведення вогню й технічних засобів для того, щоб протидіяти і на сто відсотків не допускати проникнення на територію України збройних організованих груп», – повідомив Слободян.

За його словами, Держприкордонслужба відмовилася від військової складової під час реформування відомства, оскільки будувалася як правоохоронний орган європейського зразка. Виходячи з цього, прикордонники контролюють ділянку кордону, проте повністю виключити проникнення організованих терористичних груп не можуть.

Своєю чергою, журналіст телеканалу "Інтер" Роман Бочкала підтверджує можливість легкого проникнення через кордон. «Український кордон на надійному замку! Мій російський колега Олександр Коц, якому днями вліпили заборону на в'їзд в Україну на п'ять років, вже в Луганську. Питаю Сашка, важко було "прорватися"? Каже, ні. Привіт Литвину!», – Пише Бочкала у «Фейсбуці».

Нагадаємо, 2 червня в. о. міністра оборони Михайло Коваль звинуватив попередню українську владу у знищенні армії.

За його словами, хоча основні фінансові потоки з бюджетних коштів і спрямовувалися на придбання обмундирування та озброєння, сучасних шоломів і бронежилетів для Внутрішніх військ, «Беркута», Держприкордонслужби, українська армія на сьогодні оснащена лише на 30-40%.

Голова Держприкордонслужби Микола Литвин виконав 6 із 14 обіцянок, зареєстрованих системою «Слово і Діло». Які саме, дивіться в нашому рейтингу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: