Сюмар відмовилася відкрити таємницю про закриття кордону

Читать на русском

Заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Вікторія Сюмар відмовилася назвати механізми, за допомогою яких буде виконуватися завдання закриття українсько-російського кордону.

Про це вона сказала в розмові з кореспондентом «Слова і Діла».

«Я можу розповідати, як це може робитися, але, на жаль, це державна таємниця», – сказала Сюмар.

За її словами, проблеми з запобіганням проникнення через кордон російських бойовиків виникають не тільки у співробітників Держприкордонслужби, а й «у інших військових угруповань» . Також вона повідомила, що розкриття такої інформації не зіграє на користь України.

Нагадаємо, 28 травня Вікторія Сюмар поставила завдання ретельно закрити українсько-російський кордон, щоб заблокувати проникнення на українську територію російських терористів зі зброєю.

2 травня в Державній прикордонній службі заявили про відсутність технічних засобів  для того, щоб реально протидіяти проникненню терористів на територію України.

У системі «Слово і Діло» зафіксовано 4 обіцянки Вікторії Сюмар. Зокрема, крім вищезазначеної заяви, вона обіцяла створити канал іномовлення англійською та російською мовами на базі каналів БТБ і УТР. Крім того, Вікторія Сюмар запевнила, що АТО на сході України буде продовжуватися в кілька етапів, у рамках якої в житлових кварталах бойова техніка українською армією застосовуватися не буде.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: