Після вчорашньої атаки у Литвина благають підсилення прикордонних застав

Читать на русском

30 травня о 20:30 озброєні терористи на кількох вантажівках прорвали російсько-український кордон та здійснили напад на пункт прикордонної служби України «Дякове» Луганської області.

Про це повідомив заступник командира батальйону «Азов» Ярослав Гончар на своїй сторінці у Facebook, пише «Слово і Діло».

За даними прикордонників, з боку нападників у бою брали участь близько 80 людей, озброєних автоматами, гранатометами та кулеметами.

Українські прикордонники, яким уже вкотре доводиться брати на себе перший удар терористів, змогли відбитися. Обійшлося без жертв, 4 бійців поранені.

«Загалом по підрозділу було здійснено 50 мінометних пострілів. Прикордонники у відповідь застосували зброю на ураження, а в підкріплення були направлені резерви від мотоманеврених груп. Також для підтримки прикордонників та відбиття атаки нападників сили АТО направили літак «СУ-27», - йдеться у офіційному повідомленні Держприкордонслужби.

Між тим, Ярослав Гончар вважає, що керівництво АТО не доклало достатньо зусиль, або допомогти прикордонникам. «Інформацією про майбутній напад у штабі АТО володіли завчасно (за 10 годин) і не вжили ніяких попереджувальних дій. Чому?», - пише військовий. І додає: українські прикордонні застави необхідно терміново посилити мотопіхотними підрозділами.

Нагадаємо, вночі 27 травня колона автотранспорту з озброєними терористами прорвала український кордон з боку Ростовської області та вирушила в напрямку міста Антрацит.

Вчора міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що українська влада готова до переговорів із ватажком сепаратистів Луганської області Валерієм Болотовим, але тільки після звільнення заручників і складення зброї.

Голова Держприкордонслужби Микола Литвин виконав 6 із 14 обіцянок, зареєстрованих системою «Слово і Діло». Які саме - дивіться у нашому рейтингу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: