Національна гвардія спростувала звернення про введення НС

Читать на русском

Керівництво Національної гвардії не вимагало від новообраного Президента Петра Порошенка закрити кордон з Російською Федерацією і не має жодного відношення до «Громадському штабу Національної гвардії України».

«Командування Національної гвардії України обурене зверненням «громадського штабу об'єднання під назвою «Національна гвардія» до Президента України з низкою вимог для врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях», – пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-служба Нацгвардії.

У відомстві також зажадали негайно припинити робити будь-які недостовірні заяви від імені Національної гвардії України і таким чином дискредитувати військове формування. Крім того, в заяві підкреслили, що зазначена організація не має права для оприлюднення офіційних заяв від імені Національної гвардії України, оскільки зазначене громадське об'єднання не є офіційно зареєстрованим. У разі повторення ситуації в Нацгвардії обіцяють звернутися до суду.

Нагадаємо, 29 травня озброєні бойовики, прикриваючись родичами українських солдатів, з боєм захопили конвойний батальйон Луганського полку Східного територіального об'єднання Національної гвардії України.

Як повідомляло «Слово і Діло», з 2 червня півтисячі бойовиків штурмували управління Луганського прикордонного загону.

4 червня після більш ніж десятигодинного штурму полку патрульно-постової служби Національної гвардії України в Луганську військовослужбовці залишили розташування частини.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: