Терористи захопили військову частину Нацгвардії в Луганську

Читать на русском

Озброєні бойовики, прикриваючись родичами українських солдатів, з боєм захопили конвойний батальйон Луганського полку Східного територіального об'єднання Національної гвардії України.

Про це повідомляє прес-служба Нацгвардії, передає «Слово і Діло».

Згідно з повідомленням, під час першої спроби захоплення частини офіцери і військовослужбовці-контрактники відстрілювались і змогли відбити напад. Через деякий час на звуки пострілів прийшли батьки військовослужбовців та журналісти, чим скористалися нападники.

«Під дулами автоматів і висловлюючи погрози стріляти на ураження, злочинці прикриваючись мирними людьми як живим щитом, змусили їх йти вперед і увірвалися таким чином на територію військової частини», - йдеться в повідомленні. При цьому перший поверх адміністративної будівлі злочинці заповнили батьками військовослужбовців і погрожували підірвати приміщення.

У повідомленні також сказано, що з метою запобігання вибуху військовослужбовці були змушені відступити, а деяка частина будівель залишилася в руках нападників. Також терористами захоплена частина зброї солдатів.

«Військовослужбовці строкової служби відведені на безпечну відстань і передислоковані в іншу частину військового містечка. Кілька нападників під час штурму були знищені, з боку правоохоронців важко поранений один боєць-контрактник», - відзначили в прес-службі НГУ.

Нагадаємо, раніше у МВС заявили, що другий батальйон Національної гвардії сформований і направлений у східні регіони. У відомстві також додали, що в даний момент йде формування третього батальйону.

Як повідомлялося раніше, прес-офіцер АТО Владислав Селезньов повідомив, що частина терористів в Луганській і Донецькій областях готова до переговорів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: