У Луганську з новою силою поновилися бої терористів з прикордонниками

Читать на русском

Вже більше 11 годин триває штурм терористами управління Луганського прикордонного загону. Військовослужбовцям управління, на яких напали півтисячі бойовиків, відправлено підкріплення.

Про це на прес-конференції в Києві повідомив екс-голова служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Зараз, за моєю інформацією, туди направляється підкріплення. Але з величезним запізненням», – заявив Маломуж. Разом з тим він зазначив, що в Держприкордонслужбі, з керівництвом якої він спілкувався, інформували про напад ще вночі. Згодом силами АТО прикордонникам був направлений винищувач, який тільки розсіяв нападників, однак не було задіяно спецпідрозділ.

Водночас, як повідомляє сайт Держприкордонслужби, наші прикордонники «героїчно тримають оборону під гімн України, який вже 4 години лунає з гучномовців». За уточненою інформацією, поранено 7 охоронців кордону. З боку терористів попередньо 8 поранених і 5 убитих.

Як повідомлялося, увечері 30 травня озброєні терористи на декількох вантажівках прорвали російсько-український кордон і здійснили напад на пункт прикордонної служби України «Дякове» Луганської області, а тижнем раніше на Луганщині бойовики намагалися захопити один із відділів Держприкордонслужби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: