Нацгвардія в Луганську вела бої до останнього патрона, але не втрималась

Читать на русском

Після більш ніж десятигодинного штурму полку патрульно-постової служби Національної гвардії України в Луганську військовослужбовці залишили розташування частини.

«На даний час особовий склад військової частини передислоковується у інше безпечне місце», – повідомляє прес-служба Нацгвардії, передає «Слово і Діло».

Згідно з повідомленням, військові відстрілювалися від нападників, поки не використали весь боєзапас, «бій вели до останнього патрона». Серед правоохоронців три бійці правопорядку поранені. Серед нападників – близько 20-ти поранених і шестеро вбиті.

Під час тривалого протистояння повністю знищено у вогні автомобільний парк і приміщення штабу військової частини, вогнем пошкоджено казарму правоохоронців. У Нацгвардії зазначили, що обстріл терористи вели з важкого озброєння, в тому числі з автоматів, кулеметів, мінометів і гранатометів, також працювали снайпери.

Вночі стало відомо, що міліцейський полк патрульно-постової служби Національної гвардії України в Луганську оточили й обстрілюють більше трьохсот озброєних бойовиків.

Нагадаємо, 29 травня озброєні бойовики, прикриваючись родичами українських солдатів, з боєм захопили конвойний батальйон Луганського полку Східного територіального об'єднання Національної гвардії України.

Як повідомляло «Слово і Діло», з 2 червня півтисячі бойовиків штурмували управління Луганського прикордонного загону.

3 червня мер Луганська Сергій Кравченко заявив про повне забезпечення міста всім необхідним, але закликав луганчан за можливості не залишати своїх квартир.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: