Яценюк знає, як повернути курс 8 грн/дол

Читать на русском

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що відновлення минулорічного курсу гривні можливе в разі повернення вкрадених мільярдів екс-президентом Януковичем.

Про це він заявив з трибуни Верховної Ради, відповідаючи на запитання регіонала Михайла Чечетова, пише «Слово і Діло».

«Я вам дам рецепт, як повернути курс з дванадцяти на вісім: знайдіть свого колишнього лідера Януковича, нехай поверне п'ятнадцять мільярдів, які вкрали з золотовалютних резервів, поверне – й буде курс одразу вісім», – сказав Яценюк.

Разом з тим під час звіту про сто днів роботи уряду прем'єр зазначив, що має бути завершена судова реформа. Він також попросив парламент створити Антикорупційне бюро.

«Без посадок (у в'язницю – Ред.) нічого не вийде. Народ має побачити, що за вчинення злочину є відповідальність. Порожніми обіцянками нікого не переконаєш», – додав Яценюк.

Нагадаємо, 3 червня Яценюк пообіцяв стабілізувати курс гривні. Про те, що подальшого підвищення курсу гривні відносно долара не буде, заявив також 26 травня міністр фінансів Олександр Шлапак.

Раніше міністр юстиції Павло Петренко заявив, що ухвалений напередодні антикорупційний закон суттєво посилив відповідальність за корупцію. Зазначимо, що обіцяне міністром Антикорупційне бюро поки так і не створено. 

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: