Петренко не виконав обіцянку створити антикорупційне бюро

Читать на русском

Павло Петренко не дотримав обіцянки створити у найближчий час антикорупційне бюро, яку він дав 27 лютого, напередодні призначення главою Міністерства юстиції.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Нині в державі функціонує Антикорупційний комітет під головуванням Тетяни Чорновол. Однак до його створення в. о. міністра юстиції відношення не має, адже статус головного борця з корупцією пані Чорновол надала Верховна Рада України. Сама очільниця комітету жалілася на невеликі повноваження органу: «Це люди, які займаються аналізом рішень і постанов уряду на предмет корупційної складової. Країні потрібен орган з більш широкими повноваженнями, і ми будемо над цим працювати».

Що ж до Петренка, то під його керівництвом відповідне бюро так і не було створене – попри обіцянку зробити це протягом першого місяця роботи нового Уряду.

На сьогодні це перша невиконана обіцянка Павла Петренка. 5 узятих на себе зобов’язань керівник Мін’юсту виконав, ще 12 перебувають у процесі виконання. Серед останніх – обіцянка провести та оприлюднити результати аудиту в Міністерстві, а також створення єдиних центрів надання адміністративних послуг.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: