Влада готова «рубати руки» корупціонерам

Читать на русском

Міністр юстиції України Павло Петренко заявив, що прийнятий напередодні антикорупційний закон суттєво посилив відповідальність за корупційні діяння, і став одним з найбільш революційних документів, який прийняла Верховна Рада.

«Цей документ стане поштовхом до боротьби з корупцією в Україні. Головне, щоб антикорупційний закон знайшов своє практичне застосування в органах влади і мав широку підтримку серед громадян», - цитує Петренка прес-служба уряду, пише «Слово і Діло».

Він розповів, що якщо раніше корупціонери обходилися протоколами про адміністративну відповідальність і тільки платили штраф, то тепер за всі корупційні правопорушення передбачена кримінальна відповідальність.

Водночас, за словами Петренка, пропозиція і обіцянка хабара також стали кримінальними злочинами. «При цьому сам факт отримання хабара може бути не зафіксовано», - зазначив міністр.

Глава Мін'юсту також повідомив, що прийняте 14 травня антикорупційне законодавство дає можливість українцям анонімно повідомляти про зловживання чиновників. «Ще однією надзвичайно важливою новацією стало надання можливості нашим громадянам повідомляти органам влади про корупцію в анонімному порядку», - сказав він.

Як повідомлялося раніше, Кабінет Міністрів України і Європейський банк реконструкції та розвитку домовилися про створення Антикорупційної ініціативи для боротьби з корупцією в Україні.

«Слово і Діло» зафіксувало 36 обіцянок Павла Петренка, 8 з яких він на сьогоднішній день встиг виконати. Скільки обіцянок міністра перебуває в процесі реалізації, можна дізнатися на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: