Роботу Семиноженка поділили між Гройсманом і Квітом

Читать на русском

Уряд України реорганізував Державне агентство з питань науки, інновацій та інформатизації, утворивши на його основі Держслужбу з питань електронного урядування, діяльність якої координуватиме віце-прем'єр-міністр та міністр регіонального розвитку Володимир Гройсман.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Кабінету міністрів України.

У той самий час інші обов'язки Агентства, що стосуються науково-технічної діяльності та інновацій, перейшли до Міністерства освіти й науки. Цим урядовці сподіваються пожвавити процес інтеграції наукових досліджень у вищу освіту.

Днями «Слово і Діло» вже писало про те, що Володмир Семиноженко, який очолював Держінформнауки з 2010 року провалив 10 своїх обіцянок. Серед ключових зобов'язань чиновника, які йому виконати не вдалося – підтримка IT-галузі в Україні, розвиток інноваційного бізнесу та запровадження електронного документообігу, у тому числі в рамках проекту «Електронний уряд».

Варто зазначити також, що таким чином віце-прем'єр Володимир Гройсман виконав свою обіцянку про створення єдиного державного органу, що відповідатиме за розвиток електронного урядування.

Нагадаємо, на початку травня міністр Кабінету міністрів Остап Семерак розкритикував уряд Азарова за те, що той не бажав переходити на безпаперову систему документообігу. А вже 23 травня в Кабміні повідомили, що ця система запрацювала, однак поки що тільки в тестовому режимі.

Статистика Семиноженка на сайті «Слово і Діло» свідчить, що чиновник виконав лише 2 з 48 обіцянок. Які саме, дивіться в нашому рейтингу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: