«Непотоплюваний» Семиноженко «потопив» 10 своїх обіцянок у Держінформнауки

Читать на русском

Голова Державного агентства України з питань науки, інновацій і інформатизації Володимир Семиноженко, більш як за 3 роки на посаді провалив щонайменше десяток важливих обіцянок.

Такі висновки дає рейтинг чиновника, складений експертами «Слова і Діла».

Одне з ключових питань, яким, судячи із обіцянок чиновника, всі ці роки займалося агентство, - запровадження системи електронного документообігу. Запустити цю систему планували ще з початку 2012 року, але спізнилися на 2 роки.

Причому, з вуст Семиноженка ця обіцянка лунала тричі: кожного разу очільник Держінформанауки «відсував» термін її виконання приблизно на півроку. Нагадаємо, про запуск тестової версії електронного документообігу 23 травня повідомив міністр Кабінету міністрів Остап Семерак.

Пізніше Семиноженко пообіцяв підтримку інноваційному бізнесу, однак відповідний фонд так і не запрацював через нестачу фінансування. Схожа доля спіткала і програму підтримки IT-галузі в Україіні. Протягом вересня 2013-березня 2014 років Держінформнауки не представило обіцяну концепцію. Замість Семиноженка від слів до діла одразу перейшов міністр економічного розвитку Павло Шеремета, який у квітні підписав угоду з керівниками ІТ-компаній щодо створення сприятливих умов для розвитку галузі.

Звичку відкладати власні обіцянки Семиноженко у повній мірі продемонстрував і в інших питаннях — наприклад, у розвитку вітчизняного сегменту інтернету. В рейтингу «Слова і Діла» зареєстровані 2 невиконані обіцянки про запуск кирилічного домену .укр. У серпні 2013 року Семиноженко заявив, що реєстрація на ньому стане доступною вже у грудні того ж року. А коли визначений термін наступив, голова Держінформнауки сказав, що це відбудеться на початку лютого 2014 року. Однак навіть у ці строки Семиноженко не вклався.

Володимир Семиноженко, який працює в галузі ще з часів президентства Кучми, своїм десяти невиконаним обіцянкам поки що може протиставити лише 2 виконаних. Йдеться про початок процесу переходу на безпаперовий документообіг в уряді та відновлення роботи Науково-Технічної ради Національної програми інформатизації. Ще 36 обіцянок політика перебувають у процесі виконання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: