Денісова намагається реабілітуватися за не виконані 6 років тому обіцянки

Читать на русском

Міністр соціальної політики Людмила Денісова не впоралася із завданням своєчасної виплати соціальних коштів у 2009 році через технічні причини.

30 січня 2009 року Людмила Денісова, будучи на посаді міністра праці та соціальної політики, заявила, що затримок у виплаті пенсій у поточному році не буде. За її словами, план надходжень страхових внесків до Пенсійного фонду за січень був виконаний у поставлені терміни, а прогнози щодо повної виплати коштів давалися позитивні. Однак у жовтні стало відомо, що затримки з пенсійних виплат відбулися з технічних причин уперше за два роки.

Крім того, Денісова збиралася повністю ліквідувати заборгованості з заробітної плати до 1 липня 2009 року. Згідно з інформацією на той момент першого заступника Денісової Павла Розенка, сума заборгованостей дійсно істотно скоротилася, однак повністю ліквідована не була.

У 2014 році Людмила Денісова вдруге очолила Мінсоцполітики та взяла на себе обіцянку викорінити всю заборгованість  із соціальних виплат, яку залишила після себе попередня влада.

Міністр оголосила, що в Мінсоцполітики докладуть максимум зусиль для того, щоб у складний для країни час знайти гроші на зарплати бюджетникам, пенсії та соціальну допомогу.

Нагадаємо, 27 травня Людмила Денісова відзначила позитивну тенденцію у працевлаштуванні безробітних українців у порівнянні з квітнем 2014 року. Крім того, в травні Денісова прогнозує зменшення безробіття так само, як це відбувалося і в квітні.

У системі «Слово і Діло» зафіксовано 52 обіцянки Людмили Денісової. 14 із них, включаючи обіцянку повного фінансування всіх пенсійних виплат за березень 2014 року, їй вдалося виконати. Ще 15 виконані не були. Решта 23 заяви міністра поки знаходяться в процесі реалізації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: