Обіцяні Ковалем кевларові шоломи армія отримає лише наприкінці липня

Читать на русском

Міністерство оборони України опублікувало список предметів, що будуть закуплені для солдатів української армії та орієнтовний термін їх надходження.

У списку – спальні мішки, куленепробивні (кевларові) шоломи, одяг та взуття, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу відомства.

Зокрема, на кошти благодійників придбають 10 тисяч кевларових шоломів, 43 тисячі спальних мішків та 11 тисяч черевиків із високими берцями.

Утім, надійде вся ця допомога не раніше середини літа, тоді як українські солдати, що нині захищають цілісність країни на Донеччині та Луганщині, потребують їх негайно.

«Слово і Діло» вже писало про те, що Міністерство оборони України не змогло оперативно скористатися грошима, зібраними українцями на потреби армії: станом на 24 травня відомство використало лише 8% цих коштів. За місяць до цього міністр оборони Михайло Коваль пообіцяв, що гроші підуть виключно на захист солдатів, однак тоді очільник оборонного відомства не уточнив, як швидко відбудеться переоснащення вітчизняних військових.

Між тим, учора в Генеральній прокуратурі України заявили, що через злочинні дії російських диверсантів та сепаратистів уже загинули 122 людини.

Система «Слово і Діло» зафіксувала 18 обіцянок міністра оборони Михайла Коваля, з яких він виконав лише 2: про виведення українських військових із Криму зі зброєю та технікою та про надання учасникам АТО статусу учасників бойових дій. Решта обіцянок, зокрема, про закупівлю для українських вертольотів систем захисту від переносних зенітно-ракетних установок чекають на виконання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: