Коваль провалює обіцянку закупити військову амуніцію за народні гроші

Читать на русском

З перерахованих українцями 125 мільйонів гривень на потреби армії Міноборони наразі спромоглося використати лише 8% коштів.

Обіцяних у першу чергу кевларових шоломів та сучасних бронежилетів бійці поки не дочекалися, повідомляє «Слово і Діло».

Такі дані випливають з інформації, оприлюдненої «Українською правдою». Так, згідно з листом Міністерства оборони, зі 124,8 млн грн наразі освоєно 10,3 млн. Ця сума пішла на фінансування військових частин і медичне забезпечення. На матеріально-технічне забезпечення кошти поки не спрямовувалися.

Цепри тому, що в. о. міністра оборони України Михайло Коваль ще місяць тому заявляв, що відомство прозоро і ефективно використає гроші, зібрані населенням на підтримку армії.

Як анонсував тоді міністр, «у першу чергу, ці кошти підуть на закупівлю кевларових шоломів, сучасних бронежилетів і спальних мішків».

Разом з тим трагічні події останніх днів показують, що українські бійці гинуть не лише через нескоординовані дії військового керівництва, але і через катастрофічну нестачу елементарних засобів захисту.

Підтверджують це і громадські активісти, які наголошують, що на передовій не вистачає не лише сучасних засобів захисту, а й елементарних предметів побуту. «Бійцям усіх підрозділів критично і постійно потрібні засоби захисту від комарів, засоби гігієни (пінки, бритви, мило...), рушники, труси і шкарпетки!»,–пише у Facebook один із блогерів, що займається забезпеченням армійців на громадських засадах.

Зазначимо, що загалом в.о. міністра оборони Михайло Коваль уже встиг роздати11 обіцянок, з яких поки вдалося реалізувати одну – щодо виведення українських військових із Криму зі зброєю.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: